• Γεωθερμία στις αντλίες θερμότητας

    Γεωθερμία

Η γεωθερμία αποτελεί την πλέον αποδοτική έκφανση των αντλιών θερμότητας. Σε σύγκριση με τις απλές αντλίες θερμότητας μπορεί να έχει ακόμα και 70% παραπάνω βαθμό απόδοσης, ενώ σε σχέση με παλαιάς τεχνολογίας ψύκτες ακόμα και 100% (διπλάσιο) βαθμό απόδοσης. Σε σχέση ακόμα και με το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα καυστήρα / λέβητα καταναλώνουν μόνο το 1/5 της ενέργειας!

 

Τί είναι ακριβώς ;

Το έδαφος αποτελεί μια τεράστια αποθήκη ενέργειας, καθώς απορροφά το 50% της ηλιακής ενέργειας και παραμένει σε σχεδόν σταθερή θερμοκρασία χειμώνα - καλοκαίρι. Αν τοποθετήσουμε ένα δίκτυο σωληνώσεων νερού - το οποίο και ονομάζεται γεωθερμικός εναλλάκτης - μέσα στο έδαφος, τότε είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που μας δίνει η ίδια η Γη και μάλιστα δωρεάν. Το ίδιο ισχύει εάν τοποθετήσουμε το γεωθερμικό εναλλάκτη μέσα στο νερό της θάλασσας ή μίας λίμνης.

 

Δυνατή η εφαρμογή σε όλα τα ξενοδοχεία

Ναι, αρκεί να υπάρχει επαρκής περιβάλλοντας χώρος, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του γεωθερμικού εναλλάκτη φυσικά καλύπτεται και χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε χρήση. Εναλλακτικά, ο γεωεναλλάκτης μπορεί να τοποθετηθεί κατακόρυφα με γεωτρήσεις ή εάν κάποιο ξενοδοχείο είναι κοντά στη θάλασσα ή σε λίμνη μπορεί να τοποθετήσει τον γεωεναλλάκτη εκεί.

Πότε προτείνεται

Η γεωθερμική αντλία θερμότητας απαιτεί ένα μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης, λόγω του γεωεναλλάκτη. Το κόστος αυτό δικαιολογείται από τη μεγαλύτερη απόδοση και άρα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας περισσότερο στις εξής περιπτώσεις ξενοδοχείων:

 -Με άνετο, επίπεδο και όχι βραχώδη περιβάλλοντα χώρο (επιφάνεια περίπου 3 x τους κλιματιζόμενους χώρους του ξενοδοχείου)

-Με μεγάλες θερμικές / ψυκτικές καταναλώσεις

-Σε περιοχές με μεγάλα χρονικά διαστήματα ακραίων καιρικών συνθηκών (ζέστης ή ψύχους).

Τα μοντέλα αντλιών θερμότητας που χρησιμοποιούνται για γεωθερμία μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Η ώρα της ενεργειακής εξοικονόμησης για τα ξενοδοχεία έφτασε

Η ώρα της ενεργειακής εξοικονόμησης στα ξενοδοχεία έφτασε. O όμιλος Δέλτα Τεχνική, παραδίδει αντλίες θερμότητας και ψυκτικά συγκροτήματα Climaveneta σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα της Κέρκυρας.

Ξενοδοχεία: 50% μείωση εξόδων για ζεστό νερό & θέρμανση

Αυξήστε την ανταγωνιστικότητα & τα κέρδη του ξενοδοχείου σας με το πιο σύγχρονο σύστημα αντλιών θερμότητας Climaveneta. 

διαβάστε περισσότερα ...

Το ξενοδοχείο του μέλλοντος είναι εδώ, στη Σαρδηνία και το όνομα του είναι “Is Molas”

Η νέα γενιά των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, έφτασε. Τέλος στη φοβική αντιμετώπιση απέναντι στη φύση και στους αρχαιολογικούς χώρους με τη λογική «μακριά κι αγαπημένοι». Η πρόκληση είναι πλέον το ξενοδοχείο να ενσωματωθεί με το περιβάλλον του και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση και στον πολιτισμό. 

διαβάστε περισσότερα ...