• Γεωθερμία στις αντλίες θερμότητας

    Γεωθερμία

Η γεωθερμία αποτελεί την πλέον αποδοτική έκφανση των αντλιών θερμότητας. Σε σύγκριση με τις απλές αντλίες θερμότητας μπορεί να έχει ακόμα και 70% παραπάνω βαθμό απόδοσης, ενώ σε σχέση με παλαιάς τεχνολογίας ψύκτες ακόμα και 100% (διπλάσιο) βαθμό απόδοσης. Σε σχέση ακόμα και με το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα καυστήρα / λέβητα καταναλώνουν μόνο το 1/5 της ενέργειας!

 

Τί είναι ακριβώς ;

Το έδαφος αποτελεί μια τεράστια αποθήκη ενέργειας, καθώς απορροφά το 50% της ηλιακής ενέργειας και παραμένει σε σχεδόν σταθερή θερμοκρασία χειμώνα - καλοκαίρι. Αν τοποθετήσουμε ένα δίκτυο σωληνώσεων νερού - το οποίο και ονομάζεται γεωθερμικός εναλλάκτης - μέσα στο έδαφος, τότε είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που μας δίνει η ίδια η Γη και μάλιστα δωρεάν. Το ίδιο ισχύει εάν τοποθετήσουμε το γεωθερμικό εναλλάκτη μέσα στο νερό της θάλασσας ή μίας λίμνης.

 

Δυνατή η εφαρμογή σε όλα τα ξενοδοχεία

Ναι, αρκεί να υπάρχει επαρκής περιβάλλοντας χώρος, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του γεωθερμικού εναλλάκτη φυσικά καλύπτεται και χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε χρήση. Εναλλακτικά, ο γεωεναλλάκτης μπορεί να τοποθετηθεί κατακόρυφα με γεωτρήσεις ή εάν κάποιο ξενοδοχείο είναι κοντά στη θάλασσα ή σε λίμνη μπορεί να τοποθετήσει τον γεωεναλλάκτη εκεί.

Πότε προτείνεται

Η γεωθερμική αντλία θερμότητας απαιτεί ένα μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης, λόγω του γεωεναλλάκτη. Το κόστος αυτό δικαιολογείται από τη μεγαλύτερη απόδοση και άρα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας περισσότερο στις εξής περιπτώσεις ξενοδοχείων:

 -Με άνετο, επίπεδο και όχι βραχώδη περιβάλλοντα χώρο (επιφάνεια περίπου 3 x τους κλιματιζόμενους χώρους του ξενοδοχείου)

-Με μεγάλες θερμικές / ψυκτικές καταναλώσεις

-Σε περιοχές με μεγάλα χρονικά διαστήματα ακραίων καιρικών συνθηκών (ζέστης ή ψύχους).

Τα μοντέλα αντλιών θερμότητας που χρησιμοποιούνται για γεωθερμία μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο στην σκιά της Αρχαίας Πομπηίας

Το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel del Rosario στην Πομπηία, που παρέμεινε κλειστό για 20 χρόνια, ανακαινίζεται πλήρως και μετονομάζεται σε Habita.79.

Η ώρα της ενεργειακής εξοικονόμησης για τα ξενοδοχεία έφτασε

Η ώρα της ενεργειακής εξοικονόμησης στα ξενοδοχεία έφτασε. O όμιλος Δέλτα Τεχνική, παραδίδει αντλίες θερμότητας και ψυκτικά συγκροτήματα Climaveneta σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα της Κέρκυρας.

Ξενοδοχεία: 50% μείωση εξόδων για ζεστό νερό & θέρμανση

Αυξήστε την ανταγωνιστικότητα & τα κέρδη του ξενοδοχείου σας με το πιο σύγχρονο σύστημα αντλιών θερμότητας Climaveneta. 

διαβάστε περισσότερα ...