• Κόστος για εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας σε ξενοδοχεία

    Κόστος & κέρδος

     

Η τιμή μίας αντλίας θερμότητας είναι προφανώς ανάλογη με το μέγεθος του ξενοδοχείου (π.χ. από 6.000€ για ένα μικρό ξενοδοχείο μέχρι 400.000€ για ένα μεγάλο) και μπορεί να καθοριστεί σε πρώτο στάδιο με μία προμελέτη, που εκπονείται χωρίς κόστος από εμάς, συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία του ξενοδοχείου.


Σημαντικός για την απόφαση ο μικρός χρόνος απόσβεσης

Σημαντικότερο όμως είναι για τον ξενοδόχο να σκεφτεί το χρόνο απόσβεσης της επένδυσής του, πόσο γρήγορα δηλαδή θα πάρει πίσω τα χρήματα του και θα αρχίσει από εκεί και μετά να «κερδίζει». Συγκεκριμένα, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης, με βάση πραγματικά παράδειγμα, μπορεί να γίνει ακόμα και σε μία σεζόν ενώ συνήθως κυμαίνεται για μικρο-μεσαία ξενοδοχεία σε δύο έως τρεις σεζόν.


Το μέγεθος του κέρδους «αξίζει τον κόπο»

Μετά την αρχική περίοδο απόσβεσης της επένδυσης, η αντλία θερμότητας «αφήνει» καθαρά κέρδη στον ξενοδόχο, το μέγεθος των οποίων είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζει ο ξενοδόχος για να εκτιμήσει εάν «αξίζει τον κόπο». Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί με δύο τρόπους:

  • Με βάση τις τωρινές καταναλώσεις: Για παράδειγμα ένα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείο που κατανάλωσε πέρσι 50.000€ για πετρέλαιο το χρόνο για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης μπορεί να υπολογίσει ότι θα έχει μείωση εξόδων 50-60% με μία απλή αερόψυκτη αντλία θερμότητας, δηλαδή κέρδος 25-30.000€ κάθε χρόνο.

ή

  • Εάν δεν υπάρχουν στοιχεία παλαιότερων καταναλώσεων, όπως στην περίπτωση νέων μονάδων, το κέρδος μπορεί να υπολογιστεί ανάλογα με το μέγεθος του ξενοδοχείου με βάση μία τυπική ενεργειακή μελέτη συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία του ξενοδοχείου.

 

Συμπέρασμα:

  • Ακόμα και ένα μικρό ξενοδοχείο 10-20 δωματίων συμφέρει να εγκαταστήσει αντλία θερμότητας ακόμα και μόνο για τα ζεστά νερά του, θεωρώντας ότι έχει ελάχιστες ανάγκες θέρμανσης (καλοκαιρινή σεζόν).
  • Όσο αυξάνονται οι ανάγκες (θέρμανση, ζεστά νερά, πισίνες) και το μέγεθος του ξενοδοχείου, αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κίνητρο για να  αξιοποιήσει τις αντλίες θερμότητας.
  • Ακόμα και σε χρονιές με χαμηλές τιμές πετρελαίου η εξοικονόμηση είναι τουλάχιστον 35% ενώ το καλοκαίρι (πετρέλαιο κίνησης) 50%.

-

Μελέτη και προσφορά για το ξενοδοχείο σας

Παραδείγματα εγκαταστάσεων θερμανσης σε ξενοδοχεία

Έντυπα για αντλίες θερμότητας

Νέα

Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο στην σκιά της Αρχαίας Πομπηίας

Το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel del Rosario στην Πομπηία, που παρέμεινε κλειστό για 20 χρόνια, ανακαινίζεται πλήρως και μετονομάζεται σε Habita.79.

Η ώρα της ενεργειακής εξοικονόμησης για τα ξενοδοχεία έφτασε

Η ώρα της ενεργειακής εξοικονόμησης στα ξενοδοχεία έφτασε. O όμιλος Δέλτα Τεχνική, παραδίδει αντλίες θερμότητας και ψυκτικά συγκροτήματα Climaveneta σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα της Κέρκυρας.

Ξενοδοχεία: 50% μείωση εξόδων για ζεστό νερό & θέρμανση

Αυξήστε την ανταγωνιστικότητα & τα κέρδη του ξενοδοχείου σας με το πιο σύγχρονο σύστημα αντλιών θερμότητας Climaveneta. 

διαβάστε περισσότερα ...