• Γεωθερμία στις αντλίες θερμότητας

    Γεωθερμία

Η γεωθερμία αποτελεί την πλέον αποδοτική έκφανση των αντλιών θερμότητας. Σε σύγκριση με τις απλές αντλίες θερμότητας μπορεί να έχει ακόμα και 70% παραπάνω βαθμό απόδοσης, ενώ σε σχέση με παλαιάς τεχνολογίας ψύκτες ακόμα και 100% (διπλάσιο) βαθμό απόδοσης. Σε σχέση ακόμα και με το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα καυστήρα / λέβητα καταναλώνουν μόνο το 1/5 της ενέργειας!

 

Τί είναι ακριβώς ;

Το έδαφος αποτελεί μια τεράστια αποθήκη ενέργειας, καθώς απορροφά το 50% της ηλιακής ενέργειας και παραμένει σε σχεδόν σταθερή θερμοκρασία χειμώνα - καλοκαίρι. Αν τοποθετήσουμε ένα δίκτυο σωληνώσεων νερού - το οποίο και ονομάζεται γεωθερμικός εναλλάκτης - μέσα στο έδαφος, τότε είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που μας δίνει η ίδια η Γη και μάλιστα δωρεάν. Το ίδιο ισχύει εάν τοποθετήσουμε το γεωθερμικό εναλλάκτη μέσα στο νερό της θάλασσας ή μίας λίμνης.

 

Δυνατή η εφαρμογή σε όλα τα ξενοδοχεία

Ναι, αρκεί να υπάρχει επαρκής περιβάλλοντας χώρος, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του γεωθερμικού εναλλάκτη φυσικά καλύπτεται και χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε χρήση. Εναλλακτικά, ο γεωεναλλάκτης μπορεί να τοποθετηθεί κατακόρυφα με γεωτρήσεις ή εάν κάποιο ξενοδοχείο είναι κοντά στη θάλασσα ή σε λίμνη μπορεί να τοποθετήσει τον γεωεναλλάκτη εκεί.

Πότε προτείνεται

Η γεωθερμική αντλία θερμότητας απαιτεί ένα μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης, λόγω του γεωεναλλάκτη. Το κόστος αυτό δικαιολογείται από τη μεγαλύτερη απόδοση και άρα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας περισσότερο στις εξής περιπτώσεις ξενοδοχείων:

 -Με άνετο, επίπεδο και όχι βραχώδη περιβάλλοντα χώρο (επιφάνεια περίπου 3 x τους κλιματιζόμενους χώρους του ξενοδοχείου)

-Με μεγάλες θερμικές / ψυκτικές καταναλώσεις

-Σε περιοχές με μεγάλα χρονικά διαστήματα ακραίων καιρικών συνθηκών (ζέστης ή ψύχους).

Τα μοντέλα αντλιών θερμότητας που χρησιμοποιούνται για γεωθερμία μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Μελέτη και προσφορά για το ξενοδοχείο σας

Παραδείγματα εγκαταστάσεων θερμανσης σε ξενοδοχεία

Έντυπα για αντλίες θερμότητας

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.