• Ζεστό νερό για ξενοδοχείο

    Ζεστά νερά χρήσης για ξενοδοχείο

Ζεστά νερά χρήσης για ξενοδοχείο

Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν προτίθενται άμεσα να τροποποιήσουν το σύστημα που διαθέτουν για θέρμανση και κλιματισμό (π.χ. κλιματιστικά split, VRV) επειδή είναι σχετικά καινούργιο ή επειδή δεν θέλουν να κάνουν εργασίες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Ενδιαφέρονται όμως πάρα πολύ να καταργήσουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν χειμώνα - καλοκαίρι για τα ζεστά νερά χρήσης. Για αυτή την περίπτωση, η Climaveneta διαθέτει ειδικές αντλίες θερμότητας που συμφέρει να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο για να παράγουν ζεστά νερά χρήσης προσφέροντας οικονομία τουλάχιστον 50%.

 

Απλή & γρήγορη σύνδεση

Οι ειδικές αυτές αντλίες θερμότητας τοποθετούνται σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου και συνδέονται με το τυχόν υφιστάμενο boiler, παρέχοντας αυτές πλέον το απαιτούμενο θερμό νερό. Δεν απαιτείται καμία άλλη επέμβαση ή αλλαγή στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Αυτό ισχύει για όλα τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, συγκροτήματα bungalows, σύνθετα τουριστικά καταλύματα από 5 δωμάτια μέχρι 280 δωμάτια, με ένα μόνο μηχάνημα !

 

Αποκλειστικά για ζεστά νερά χρήσης

Η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη, από τη Ρόδο μέχρι τα Ιωάννινα, καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων για να θερμάνουν νερό χρήσης για τα δωμάτια, την κουζίνα, τα πλυντήρια, για γενική καθαριότητα, για κοινόχρηστα μπάνια. Η Climaveneta διαθέτει ειδικά μοντέλα αντλιών θερμότητας για να καλύψει τις ανάγκες αυτές με κόστος 35 έως 60% χαμηλότερο από το πετρέλαιο, τελείως ανεξάρτητα από το τυχόν εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού.

 

Κάθε μέρα, κάθε ώρα

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να καλύψουν το 100% των αναγκών σε ζεστά νερά, ανεξάρτητα εάν είναι πρωί ή βράδυ, χειμώνας ή καλοκαίρι. Αυτά ισχύουν για κάθε μέγεθος του ξενοδοχείου, από 5 έως 500 δωμάτια και ανεξάρτητα από τη θέση του στο βουνό ή σε νησί και φυσικά όπως είπαμε ανεξάρτητα από το σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού που διαθέτει. Εάν κάποια ξενοδοχεία διαθέτουν ήδη ηλιακά συστήματα τα οποία καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών ζεστού νερού σε εποχές με ηλιοφάνεια, οι αντλίες θερμότητας θα καλύψουν το υπόλοιπο.

 

Η Climaveneta εξειδικεύεται στα ξενοδοχεία

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους ξενοδόχους διότι άλλες μάρκες αντλιών θερμότητας που κυκλοφορούν δεν είναι κατάλληλες για ξενοδοχεία και δεν μπορούν να παράγουν ζεστά νερά σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος που επικρατούν στην αποκορύφωση της καλοκαιρινής σεζόν. Αντίθετα οι αντλίες θερμότητας της Climaveneta είναι ειδικά σχεδιασμένες για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Επίσης, οι περισσότερες μάρκες δεν έχουν καν τα μεγέθη αντλιών θερμότητας που απαιτούνται για τις ανάγκες των ξενοδοχείων και προσφέρουν πολλές μικρές που προορίζονταν για εγκατάσταση σε... σπίτια. Από την άλλη, η Climaveneta διαθέτει ειδική σειρά όπου με ένα μηχάνημα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ξενοδοχείου μέχρι και 280 δωματίων !

 

Ένα κρυφό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Έως τώρα, οι μηχανικοί – σύμβουλοι των ξενοδόχων δεν έμπαιναν στον κόπο να τους προτείνουν τις αντλίες θερμότητας γιατί δεν υπήρχε κάποιο ισχυρό κίνητρο. Έδιναν στον ξενοδόχο μόνο την κλασσική λύση με το «παλιό καλό λέβητα πετρελαίου», σαν να μην υπήρχε καμία εναλλακτική. Την τελευταία δεκαετία, με τις τιμές του πετρελαίου να ανεβοκατεβαίνουν... σαν ασανσέρ, οι ξενοδόχοι που θα επενδύσουν σε μία αντλία θερμότητας θα αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μετατρέποντας αυτή την «πληγή» εξόδων σε μείωση λειτουργικών δαπανών του ξενοδοχείου τους. Τα χρήματα που θα εξοικονομούν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αντλίας θερμότητας, μπορούν να τα επενδύσουν σε επέκταση της μονάδας τους ή σε βελτίωση των τιμολογίων τους, περνώντας έτσι μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Τα μοντέλα αντλιών θερμότητας που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ζεστά νερά χρήσης μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Μελέτη και προσφορά για το ξενοδοχείο σας

Παραδείγματα εγκαταστάσεων θερμανσης σε ξενοδοχεία

Έντυπα για αντλίες θερμότητας

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.