• Συχνές ερωτήσεις για θερμανση και κλιματισμό σε ξενοδοχεία

  Συχνές ερωτήσεις

 • Γιατί χρειάζεται ένα ξενοδοχείο την αντλία θερμότητας ;

Για να εξασφαλίσει ζεστό νερό χρήσης, ή για να θερμάνει το ξενοδοχείο ή και για να το κλιματίσει, και όλα αυτά με το φθηνότερο δυνατό τρόπο, μειώνοντας τα έξοδα και αυξάνοντας άμεσα την κερδοφορία της μονάδας.

 • Στο ξενοδοχείο υπάρχει ήδη σύστημα θέρμανσης ή/και ζεστού νερού χρήσης με λέβητα, τι θα κερδίσω με την αντλία θερμότητας ;

Με πολύ απλά λόγια, εγγυημένη οικονομία 50-80% σε σχέση με το πετρέλαιο που μεταφράζεται ήδη από την πρώτη σεζόν σε αύξηση της ρευστότητας και κερδοφορίας της μονάδας.

 • Τι είναι η αντλία θερμότητας Climaveneta;

Είναι ένα σύστημα το οποίο αντί να παράγει θερμότητα, την μεταφέρει από και προς το περιβάλλον. Αυτή η διαδικασία γίνεται με 3 έως 4 φορές μεγαλύτερη απόδοση με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα.

 • Μπορούν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta να θερμάνουν και μεγάλα ξενοδοχεία;

Οι αντλίες θερμότητας είναι το ίδιο αποτελεσματικές και οικονομικές, τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους χώρους, μειώνοντας αναλογικά τα έξοδα. Ειδικά η Climaveneta, σε αντίθεση με άλλες μάρκες, διαθέτει μοντέλα για κάθε μέγεθος ξενοδοχείου, όσο μεγάλο και να είναι. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερο το ξενοδοχείο τόσο ταχύτερα θα αποσβεστεί το αρχικό κόστος αγοράς και εγκατάστασης.

 • Μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως ο λέβητας-καυστήρας πετρελαίου σε υφιστάμενο ξενοδοχείο;

Με μια λέξη, η απάντηση είναι «ναι»: οι αντλίες θερμότητας Climaveneta έχουν ειδικό μοντέλο για αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και πολλοί είναι ήδη οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων οι οποίοι προχωρούν σε αυτή την ενέργεια και σταματούν τελείως να προμηθεύονται καύσιμα.

 • Οι συγκεκριμένες αντλίες παράγουν και ζεστό νερό χρήσης;

Οι περισσότεροι τύποι αντλιών θερμότητας Climaveneta για ξενοδοχεία έχουν σχεδιασθεί για να παράγουν και ζεστό νερό χρήσης. Επίσης, υπάρχουν μοντέλα αποκλειστικά για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης, χειμώνα – καλοκαίρι, φυσικά ανεξάρτητα της τυχόν ηλιοφάνειας.

 • Μπορούν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta να παράγουν και ψύξη το καλοκαίρι;

Ναι, το ίδιο μηχάνημα παράγει και ψύξη το καλοκαίρι αρκεί να υπάρχει εγκατάσταση fan coils (τερματικές μονάδες). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι και ζεστό νερό χρήσης με ένα και μόνο σύστημα, το ιδανικό δηλαδή.

 • Μπορούν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta να παράγουν ζεστό νερό χρήσης το καλοκαίρι;

Και βέβαια μπορούν να λειτουργήσουν για παραγωγή ζεστού νερού όλη την ημέρα, κάθε ημέρα και μάλιστα με μεγάλη οικονομία, ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία πάνω από τους 40°C. Αυτό αποδεικνύει ότι αποτελούν ιδανική λύση δραστικής εξοικονόμησης χρημάτων σε ξενοδοχεία που αναγκάζονται να λειτουργούν το λέβητα πετρελαίου και το καλοκαίρι.

 • Μήπως κάνουν θόρυβο;

Ξεχάστε πιθανές φήμες από το παρελθόν. Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας Climaveneta είναι εξαιρετικά αθόρυβες με πιστοποιητικά και το ίδιο συμβαίνει και με τα μοντέρνα fan coils, εφόσον χρησιμοποιηθούν αντί για σώματα καλοριφέρ.

 • Πόσο γρήγορα θα κάνω απόσβεση του κόστους εγκατάστασης της αντλίας θερμότητας;

Η πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση, σε σχέση με το πετρέλαιο, είναι της τάξης του 50-80%. Με αυτά τα δεδομένα, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης μπορεί να γίνει ακόμα και σε μία σεζόν ενώ συνήθως κυμαίνεται σε δύο έως τρεις. Κατόπιν η αντλία θερμότητας «αφήνει» καθαρά κέρδη στον ξενοδόχο.

 • Γιατί αντλίες θερμότητας και όχι λέβητας σε καινούργιο ξενοδοχείο;

Κάτι τέτοιο θα ήταν σήμερα πραγματικό «έγκλημα», ανεξάρτητα εάν το ξενοδοχείο βρίσκεται σε νησί ή σε βουνό, ακόμα και αν στην περιοχή υπάρχει φυσικό αέριο. Με ελάχιστο ή καθόλου επιπλέον κόστος στην αρχική εγκατάσταση, η αντλία θερμότητας θα κάνει κάθε χρόνο εγγυημένη εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα θέρμανσης της μονάδας, παρέχοντας ταυτόχρονα και ψύξη το καλοκαίρι.

Περισσότερες ερωταπαντήσεις για αντλίες θερμότητας μπορείτε να βρείτε στο επίσημο website της Climaveneta.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Μελέτη και προσφορά για το ξενοδοχείο σας

Παραδείγματα εγκαταστάσεων θερμανσης σε ξενοδοχεία

Έντυπα για αντλίες θερμότητας

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.