• ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

    Τί είναι οι αντλίες θερμότητας;

Πρόκειται για ένα απλό αλλά εξαιρετικά έξυπνο στη λειτουργία του σύστημα, το οποίο αντί να καταναλώνει καύσιμα για να παράγει θερμότητα, αξιοποιεί τη θερμότητα που υπάρχει ελεύθερη και δωρεάν στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα :

  • Όταν χρειάζεται θέρμανση χώρων ή θέρμανση νερού, η αντλία θερμότητας «αντλεί» θερμότητα από το περιβάλλον και τη φέρνει στον εσωτερικό χώρο των κτιρίων, θερμαίνοντας το νερό π.χ. του boiler ζεστών νερών ή του καλοριφέρ, όπως θα έκανε και ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης.

 

  • Όταν χρειάζεται ψύξη, η αντλία θερμότητας αντιστρέφει τη μεταφορά αυτή, αφαιρώντας θερμότητα από το εσωτερικό του κτιρίου και βγάζοντας την προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο, ψύχει / κρυώνει τον εσωτερικό αέρα. 

  • Για να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα η αντλία θερμότητας αξιοποιεί την απλή θεωρία στην οποία βασίζεται και ένα ηλεκτρικό ψυγείο, ενσωματώνοντας όμως την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όπως : "έξυπνα" ηλεκτρονικά ελέγχου, μεθοδολογία inverter, εξελιγμένοι συμπιεστές κ.λ.π.


Τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν είναι :

«Από πού αντλείται θερμότητα, όταν είναι χειμώνας και οι θερμοκρασίες έξω είναι πολύ χαμηλές;

Απάντηση : Ακόμη και το χειμώνα, ο αέρας περιέχει θερμότητα που έχει αποκτήσει βασικά από την ακτινοβολία του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αν το θερμόμετρο δείχνει 0°C ή έχουμε ακραίες συνθήκες, π.χ. -20 °C, υπάρχει ακόμη θερμότητα που μπορεί να αντληθεί. Στη μόνη περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό είναι στους... -273 °C, δηλαδή στις συνθήκες που επικρατούν εκτός της ατμόσφαιρας, στο διάστημα. Εξαιρετικά σημαντικό είναι δε, ότι η θερμότητα στον αέρα του περιβάλλοντος είναι απολύτως καθαρή, ανανεώσιμη και βέβαια ΔΩΡΕΑΝ!

«Είναι δοκιμασμένη & ασφαλής επένδυση για το ξενοδοχείο μου; Στην επιχείρηση μου δεν μου αρέσει να πειραματίζομαι !»

Απάντηση : Η αντλία θερμότητας είναι τόσο δοκιμασμένη όσο και το ηλεκτρικό ψυγείο ή τα κλιματιστικά split, τα οποία και αυτά βασίζονται στην ίδια ιδέα. Ειδικά στα ξενοδοχεία είναι εξαιρετικά διαδεδομένη, αν και όχι τόσο γνωστή στην Ελλάδα λόγω της μυστηριώδους προσκόλλησης μας στο... «παλιό, καλό πετρέλαιο».  Επιπλέον, είναι εγγυημένη η υψηλή απόδοση τους και άρα γνωστή εκ των προτέρων η εξοικονόμηση χρημάτων κάθε χρόνο από την αποφυγή προμήθειας κοστοβόρων καυσίμων. Φυσικά πρέπει να επιλεγεί μία αξιόπιστη μάρκα, όπως η Climaveneta και όχι κάποια άγνωστη με μόνο κριτήριο ότι είναι φθηνή.

«Τί καίει για να μπορεί να λειτουργεί;»

Απάντηση : Οι αντλίες θερμότητας ξοδεύουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος για να επιτύχουν τη μεταφορά θερμότητας και έτσι δεν είναι περίεργο που αποτελούν το πιο οικονομικό σύστημα θέρμανσης που υπάρχει. Μάλιστα, αυτό αποδεικνύεται και από τη μελέτη που έχει εκπονήσει για το θέμα αυτό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Μελέτη και προσφορά για το ξενοδοχείο σας

Παραδείγματα εγκαταστάσεων θερμανσης σε ξενοδοχεία

Έντυπα για αντλίες θερμότητας

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.