• Κόστος για εγκατάσταση των αντλιών θερμότητας σε ξενοδοχεία

    Κόστος & κέρδος

     

Η τιμή μίας αντλίας θερμότητας είναι προφανώς ανάλογη με το μέγεθος του ξενοδοχείου (π.χ. από 6.000€ για ένα μικρό ξενοδοχείο) και μπορεί να καθοριστεί σε πρώτο στάδιο με μία προμελέτη, που εκπονείται χωρίς κόστος από εμάς, συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία του ξενοδοχείου.


Σημαντικός για την απόφαση ο μικρός χρόνος απόσβεσης

Σημαντικότερο όμως είναι για τον ξενοδόχο να σκεφτεί το χρόνο απόσβεσης της επένδυσής του, πόσο γρήγορα δηλαδή θα πάρει πίσω τα χρήματα του και θα αρχίσει από εκεί και μετά να «κερδίζει». Συγκεκριμένα, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης, με βάση πραγματικά παράδειγμα, μπορεί να γίνει ακόμα και σε μία σεζόν ενώ συνήθως κυμαίνεται για μικρο-μεσαία ξενοδοχεία σε δύο έως τρεις σεζόν.


Το μέγεθος του κέρδους «αξίζει τον κόπο»

Μετά την αρχική περίοδο απόσβεσης της επένδυσης, η αντλία θερμότητας «αφήνει» καθαρά κέρδη στον ξενοδόχο, το μέγεθος των οποίων είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζει ο ξενοδόχος για να εκτιμήσει εάν «αξίζει τον κόπο». Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί με δύο τρόπους:

  • Με βάση τις τωρινές καταναλώσεις: Για παράδειγμα ένα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείο που κατανάλωσε πέρσι 50.000€ για πετρέλαιο το χρόνο για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης μπορεί να υπολογίσει ότι θα έχει μείωση εξόδων 50-60% με μία απλή αερόψυκτη αντλία θερμότητας, δηλαδή κέρδος 25-30.000€ κάθε χρόνο.

ή

  • Εάν δεν υπάρχουν στοιχεία παλαιότερων καταναλώσεων, όπως στην περίπτωση νέων μονάδων, το κέρδος μπορεί να υπολογιστεί ανάλογα με το μέγεθος του ξενοδοχείου με βάση μία τυπική ενεργειακή μελέτη συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία του ξενοδοχείου.

 

Συμπέρασμα:

  • Ακόμα και ένα μικρό ξενοδοχείο 10-20 δωματίων συμφέρει να εγκαταστήσει αντλία θερμότητας ακόμα και μόνο για τα ζεστά νερά του, θεωρώντας ότι έχει ελάχιστες ανάγκες θέρμανσης (καλοκαιρινή σεζόν).
  • Όσο αυξάνονται οι ανάγκες (θέρμανση, ζεστά νερά, πισίνες) και το μέγεθος του ξενοδοχείου, αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κίνητρο για να  αξιοποιήσει τις αντλίες θερμότητας.
  • Ακόμα και σε χρονιές με χαμηλές τιμές πετρελαίου η εξοικονόμηση είναι τουλάχιστον 35% ενώ το καλοκαίρι (πετρέλαιο κίνησης) 50%.


-

Μελέτη και προσφορά για το ξενοδοχείο σας

Παραδείγματα εγκαταστάσεων θερμανσης σε ξενοδοχεία

Έντυπα για αντλίες θερμότητας

Νέα

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο στην σκιά της Αρχαίας Πομπηίας

Το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel del Rosario στην Πομπηία, που παρέμεινε κλειστό για 20 χρόνια, ανακαινίζεται πλήρως και μετονομάζεται σε Habita.79.