Ζεστά Νερά & Θέρμανση σε ορεινό ξενοδοχείο : η περίπτωση του «Μικρό Πάπιγκο 1700»

Το Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, βραβευμένο με το σήμα Green Key Eco Label του διεθνούς ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επέλεξε το σύστημα θέρμανσης – παραγωγής ζεστού νερού με αντλίες θερμότητας Climaveneta υψηλών θερμοκρασιών.

Αποτελείται από 15 δωμάτια & σουίτες και ένα μοναδικά σχεδιασμένο Spa με eco-friendly spa facilities που ελαχιστοποιούν κάθε επιβάρυνση στο περιβάλλον, ενώ αναπτύσσεται ήπια στον χώρο, σε διάφορα επίπεδα, διεκδικώντας δικαίως τον τίτλο του πιο όμορφου μπαλκονιού στην χαράδρα του Βίκου αλλά και στους οικισμούς μικρό και μεγάλο Πάπιγκο.

Επιβεβαιώνοντας και στην πράξη τον οικολογικό του χαρακτήρα, το Μικρό Πάπιγκο 1700 Ηotel & Spa, έχει ήδη εγκαταστήσει από το 2011 μία αντλία θερμότητας Climaveneta υψηλών θερμοκρασιών με θερμική ισχύ 20 kW (AW HT 061) και αργότερα το 2012 μίας ακόμη, ισχύος 29 kW (AW HT 071).

Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά ψυχρό κλίμα της συγκεκριμένης περιοχής, από τα ψυχρότερα στη χώρα, τη χειμερινή high season αλλά και την έντονη χρήση της θέρμανσης που γίνεται στα ξενοδοχεία (συχνά ζητούνται υψηλότερες του συνηθισμένου θερμοκρασίες στα δωμάτια και μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού), καταλαβαίνουμε ότι ήταν σίγουρα το ιδανικό μέρος για να αποδείξουν οι αντλίες θερμότητας Climaveneta τις ικανότητες τους.

Οι ανάγκες και τα λειτουργικά έξοδα με τις αντλίες θερμότητας.
Η πρώτη αντλία AW HT 061 καλύπτει τις ανάγκες 4 δίκλινων δωματίων των 22m². Το κάθε δωμάτιο έχει 3 θερμαντικά σώματα, 2 στον κύριο χώρο και 1 στο WC. Ακόμη, η αντλία είναι συνδεδεμένη με boiler 300lt για παροχή ζεστών νερών χρήσης.

Η δεύτερη αντλία AW HT 071 καλύπτει τις ανάγκες θέρμανσης και ζεστών νερών χρήσης 3 διαμερισμάτων (σουίτες) των 40m² ή ενώ όταν δεν έχουμε φορτία στις σουίτες η αντλία καλύπτει τις αντίστοιχες ανάγκες του εστιατορίου 80m².

Ο στόχος για μείωση εξόδων περίπου 50% σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου, σε μία από τις πιο δύσκολες περιοχές της χώρας, επιβεβαιώθηκε στην πράξη κατά τα 2 πρώτα έτη λειτουργίας.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.