Ενεργειακή αναβάθμιση με σύστημα θέρμανσης - κλιματισμού Climaveneta στο Blazer Suites Hotel.

Στην περιοχή της Βούλας, την Ελληνική «Riviera», βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο Blazer Suites Hotel. Απαρτίζεται από 28 δίχωρες σουίτες, εξωτερική πισίνα και χώρο συνεδριάσεων 180 ατόμων. Η φιλοσοφία της Διοίκησης είναι να προσφέρει πολυτελή και άνετη διαμονή στους πελάτες, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται «στο σπίτι τους». Αυτή η ξεχωριστή εμπειρία θα πρέπει όμως να παρέχεται με ανταγωνιστικό τρόπο, συγκρατώντας τα λειτουργικά έξοδα του ξενοδοχείου σε κρίσιμους τομείς όπως οι ενεργειακές καταναλώσεις.

Τα κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση
Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα τυπικό παράδειγμα city hotel που διαθέτει πληρότητα τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούσε ένα ξεπερασμένο σύστημα με λέβητα πετρελαίου για θέρμανση και με ψύκτη παλιάς τεχνολογίας & χαμηλής απόδοσης για την ψύξη το καλοκαίρι. Οι μεγάλες καταναλώσεις του συστήματος αυτού καθιστούσαν ολοένα επιτακτικότερη την ενεργειακή αναβάθμιση του ξενοδοχείου.

Σειρά NX – Ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία
Η λύση του προβλήματος δόθηκε με την επιλογή ενός και μόνο μηχανήματος, που προσαρμόστηκε στο ήδη υφιστάμενο δίκτυο θέρμανσης και κλιματισμού. Πρόκειται για μία σύγχρονης τεχνολογίας αντλίας θερμότητας της Climaveneta τύπου NX–N με ψυκτική απόδοση 164kW και θερμαντική 172kW. Η σειρά αντλιών θερμότητας NX της Climaveneta αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη θέρμανση & κλιματισμό ξενοδοχείων από 12 έως 105 δωμάτια. Οι μονάδες χαρακτηρίζονται από κορυφαία απόδοση και φέρουν πιστοποίηση ενεργειακής κλάσης Α σύμφωνα με τα πιο αυστηρά Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σημαντικά Χαρακτηριστικά της σειράς ΝΧ
Οι αντλίες θερμότητας Climaveneta ΝΧ είναι κατασκευασμένες για άμεση σύνδεση στο χώρο χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω επεμβάσεις στο υφιστάμενο σύστημα. Αυτό το γεγονός απλοποιεί αμφότερα την εγκατάσταση και εξοικονομεί στη Διοίκηση του ξενοδοχείου πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Σημαντικό επίσης για τα ξενοδοχεία είναι ότι οι μονάδες NX-Ν μπορούν να λειτουργήσουν και στις πιο ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες (εξωτερική θερμοκρασία αέρα +46οC), πάντοτε με υψηλή ενεργειακή απόδοση, τόσο σε πλήρη όσο και σε μερικά φορτία (μεγάλη ή μικρή πληρότητα ξενοδοχείου). Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι μονάδες αυτές αποτελούνται από δύο ανεξάρτητα τμήματα (ψυκτικά κυκλώματα) γεγονός που εξασφαλίζει αδιάλειπτη λειτουργία ακόμα και στην απίθανη περίπτωση εμφάνισης δυσλειτουργίας. Η μονάδα διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για την αυτόματη λειτουργία της, με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της. Επίσης, συνδυάζεται εύκολα με συστήματα διαχείρισης κτιρίων (BMS).

Σε σύγκριση με την πρότερη χρήση του λέβητα πετρελαίου και την αντικατάσταση του παλιού ψύκτη, υπολογίζεται ετήσια εξοικονόμηση της τάξεως των €13-15.000. Η απόσβεση της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 2 σεζόν.Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.