Υψηλή ενεργειακή απόδοση στο Aqualux Hotel Spa, Suite & Terme στο Bardolino

Το νέο ξενοδοχείο Aqualux Hotel είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή της λίμνης Garda που έλαβε την κορυφαία ενεργειακή πιστοποίηση ClimaHotel από τον Ιταλικό φορέα CasaClima. To συγκρότημα καλύπτει μία έκταση 17.000 m2 και περιλαμβάνει 113 χώρους με 33 σουίτες, 7 πισίνες, κέντρα περιποίησης / ψυχαγωγίας και γυμναστήρια.

Η ενεργειακή πολιτική του ξενοδοχείου
Στόχος του ξενοδοχείου είναι να μειώσει στο ελάχιστο την κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα με σκοπό να συνδυάσει την απόδοση, την αειφορία, την οικονομική λειτουργία και την άνεση. Για την επίτευξη αυτών των στόχων ακολουθήθηκαν τρία βήματα: η μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων, η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η αποκλειστική χρήση συστημάτων υψηλής απόδοσης.

Επιλογή συστήματος στο Aqualux
Για την περίπτωση του Aqualux επιλέχθηκε η εκμετάλλευση της γεωθερμίας με τη μορφή της ανάκτησης θερμότητας από νερό του υπεδάφους, χρησιμοποιώντας δύο γεωθερμικές αντλίες θερμότητας για ψύξη και θέρμανση. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν δύο τετρασωλήνιες αντλίες θερμότητας νερού-νερού ERACS2-WQ 1902 από τη σειρά INTEGRA της Climaveneta. Από την άλλη πλευρά, το εφεδρικό σύστημα κλιματισμού, αποτελείται από έναν υδρόψυκτο ψύκτη με φυγοκεντρικούς συμπιεστές TECS2-W LC 0511 επίσης της Climaveneta, παράλληλα με πύργο ψύξης.

Το σύστημα INTEGRA της Climaveneta
Η σειρά INTEGRA αποτελείται από κορυφαία μηχανήματα ικανά να παράγουν ζεστό & κρύο νερό ανεξάρτητα αλλά και ταυτόχρονα εάν απαιτείται, καλύπτοντας έτσι τις ειδικές ανάγκες ενός ξενοδοχείου για κλιματισμό το καλοκαίρι με ταυτόχρονη παραγωγή ζεστών νερών, θέρμανση το χειμώνα στα δωμάτια αλλά και ταυτόχρονη ψύξη σε ένα συνεδριακό χώρο κ.λ.π. Οι αντλίες θερμότητας INTEGRA μπορεί να είναι υδρόψυκτες / γεωθερμικές (όπως στην περίπτωση του Aqualux) αλλά και αερόψυκτες για εύκολη τοποθέτηση σε περιπτώσεις ανακαίνισης / αναβάθμισης ξενοδοχειακών μονάδων με σκοπό τη δραστική εξοικονόμηση ενέργειας.

Έλεγχος σε κάθε χώρο & κάθε στιγμή
Το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας κάθε χώρου εγγυάται τη μέγιστη άνεση & απόδοση, με αυτόματη επιλογή ανάμεσα σε πολλαπλά προφίλ π.χ. πελάτης εντός δωματίου, εκτός δωματίου αλλά με επιστροφή, καθαρισμός χώρου, άδειο δωμάτιο. Η ανεξάρτητη ρύθμιση σε κάθε δωμάτιο μπορεί να δίνει προτεραιότητα στη θέρμανση οροφής, που είναι πιο αποδοτική και αθόρυβη, και να χρησιμοποιεί fan coils μόνο στα φορτία αιχμής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ξενοδοχείου υπάρχει εξοικονόμηση €270.000 το χρόνο σε σύγκριση με μία παραδοσιακή λύση που θα βασιζόταν σε λέβητες και ψύκτες. 


Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.