Η ενεργειακή αποδοτικότητα στα ξενοδοχεία δεν είναι ψευδαίσθηση (mirage)Απόδειξη το Sheraton Mirage Resort & Spa στο Queensland’s της Αυστραλίας

Το Sheraton Mirage Resort and Spa είναι ένα ξενοδοχείο «σύμβολο» στη Χρυσή Ακτή του Queensland στην Αυστραλία. Κτίστηκε κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανάπτυξης τη δεκαετία του 1980 και περιλαμβάνει 295 δωμάτια και πισίνα 750m2. Η πρόσφατη ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έχει επαναφέρει στο θέρετρο το μεγαλείο του παρελθόντος και ταυτόχρονα έχει βελτιώσει δραστικά την ενεργειακή του απόδοση.

Ενεργειακή απόδοση με διπλό στόχο : το οικονομικό όφελος αλλά και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον
Όταν σχεδιάστηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου, μέσα στους βασικούς στόχους της διοίκησης ήταν και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας. Έτσι, τέθηκε στόχος για μείωση της χρήσης ενέργειας κατά 30% και της χρήσης νερού κατά 20% μέχρι το έτος 2020, με αναφορά το έτος βάσης 2008.

Ακρογωνιαίος λίθος η θέρμανση και ο κλιματισμός
Γνωρίζοντας ότι περίπου 50% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης του ξενοδοχείου αφορούσε τη θέρμανση και τον κλιματισμό, η διοίκηση ανέθεσε στην Climaveneta τον συγκεκριμένο τομέα. Με συνολική ισχύ 3ΜW το σύστημα αποτελείται από δύο υδρόψυκτους ψύκτες TECS Vision 2 με τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης σε συνδυασμό με μία τετρασωλήνια αντλία θερμότητας ERACS 2 Integra.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για το Ξενοδοχείο
Το σύστημα είναι σε θέση να παρέχει ταυτόχρονα θέρμανση και ψύξη σε διάφορους χώρους, ενώ θερμαίνει εντελώς δωρεάν τις τεράστιες πισίνες του συγκροτήματος, με τεχνολογία ανάκτησης θερμότητας. Επιπλέον, οι υδρόψυκτοι ψύκτες επιτυγχάνουν κορυφαίο βαθμό απόδοσης, αξιοποιώντας ως αποθήκη θερμότητας τα τρία εκατομμύρια λίτρα της λιμνοθάλασσας που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο (τεχνολογία γεωθερμίας).
Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος κλιματισμού είναι το λογισμικό ClimaPRO. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο BMS υψηλών δυνατοτήτων, το οποίο αυτοματοποιεί τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού. Ρυθμίζει μόνο του την παραγωγή ζεστού και κρύου νερού που χρησιμοποιείται σε όλο το θέρετρο για τον κλιματισμό, τα μπάνια και τη θέρμανση της πισίνας, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, λαμβάνει υπόψη του αυτόματα την κατάσταση καθενός δωματίου, εάν κατοικείται, εάν είναι κενό ή εάν ο ένοικος απουσιάζει προσωρινά.

Γιατί επιλέχθηκε η Climaveneta : υπερσύγχρονα μηχανήματα και εξειδίκευση στα ξενοδοχεία
Η Climaveneta διαθέτει εκτενή εμπειρία και ειδικά μηχανήματα για τις απαιτήσεις των ξενοδοχείων. Παράδειγμα, οι κορυφαίες αντλίες θερμότητας Integra, οι οποίες μπορούν να παράγουν ζεστό και κρύο νερό ανεξάρτητα αλλά και ταυτόχρονα. Τα μηχανήματα αυτά αντιπροσωπεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και λειτουργούν με βαθμό απόδοσης που φτάνει το 800%, σε αντίθεση με την ξεπερασμένη τεχνολογία λεβήτων φυσικού αερίου που χρησιμοποιούσε παλιότερα το Sheraton (βαθμός απόδοσης 90%). Από τα πρώτα στοιχεία μετρήσεων, το ξενοδοχείο πέτυχε μέσα σε ένα μήνα εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 93.000kWh και φυσικού αερίου -60%, «σβήνοντας» σταδιακά τους λέβητες.

Από τα πρώτα στοιχεία μετρήσεων, το ξενοδοχείο πέτυχε μέσα σε ένα μήνα εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 93.000kWh και φυσικού αερίου -60%, «σβήνοντας» σταδιακά τους λέβητες.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.