Σεβασμός στο παραδοσιακό περιβάλλον & κορυφαία ενεργειακή απόδοση στο ξενοδοχείο Le Case del Borgo στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Στη διάσημη περιοχή της Τοσκάνης, στην περιοχή του Arezzo, βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχείο Le Case del Borgo. Απαρτίζεται από 10 πέτρινες κατοικίες, μεγάλη θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα 300m2 και κεντρικό χώρο εστιατορίου και wine bar.

Το ξενοδοχείο «στήθηκε» το 2003, όταν η τοπική κοινότητα του Bucine ενέκρινε την ανακαίνιση αρκετών παλιών αγροτικών κατοικιών της περιοχής και τη μετατροπή τους σε τουριστικά καταλύματα υψηλής ποιότητας.

Η βιωσιμότητα βασικός παράγοντας επιτυχίας
Κάθε ξενοδόχος που δραστηριοποιείται σε ορεινή και ημι-ορεινή περιοχή, γνωρίζει καλά ότι η επιτυχία του στηρίζεται στην επίτευξη ενός 3-πτυχου : 1. εναρμόνιση με την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής και τον παραδοσιακό χαρακτήρα των κτισμάτων, 2. διατήρηση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και 3. διασφάλιση οικονομικής βιωσιμότητας. Δεν έχει νόημα η ανέγερση ενός παραδοσιακού κτιρίου και η πρόσκαιρη παροχή υπηρεσιών διαμονής υψηλής ποιότητας, εάν δεν εξασφαλιστεί και η μακροχρόνια βιωσιμότητα της επιχείρησης. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της οικονομικής επιτυχίας ενός ξενοδοχείου σε ορεινό προορισμό είναι η διατήρηση των λειτουργικών εξόδων σε χαμηλά επίπεδα. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε στο Le Case del Borgo η Climaveneta, δίνοντας την πιο αποδοτική λύση στον τομέα θέρμανσης, ζεστών νερών χρήσης και θέρμανσης της πισίνας.

Αντλία θερμότητας : ιδανική λύση ορεινά καταλύματα
Στοχεύοντας στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του καταλύματος, οι ιδιοκτήτες του Le Case del Borgo ήξεραν ότι τα έξοδα θέρμανσης θα ήταν ένας βασικός παράγοντας της επιτυχίας τους. Πήραν λοιπόν την απόφαση, κατά την ανακαίνιση των κτισμάτων να απαλλαγούν τελείως από το πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης. Επέλεξαν την πιο σύγχρονη και οικονομική στη λειτουργία λύση που τους προτάθηκε στον κρίσιμο αυτόν τομέα, τις αντλίες θερμότητας. Πήγαν μάλιστα ένα βήμα περαιτέρω, εγκαθιστώντας όχι μία απλή, αλλά μία γεωθερμική αντλία θερμότητας. Η αντλία θερμότητας που επιλέχθηκε, αντίστοιχη της σημερινής σειράς Prana τύπου BWR τους παρείχε και ψύξη για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τους εξασφάλιζε μειωμένα έξοδα της τάξης του 60% σε σχέση με το πετρέλαιο. Παράλληλα, ήταν κατάλληλη για εσωτερική εγκατάσταση, προκειμένου να μην θιγεί στο παραμικρό η εξωτερική αρχιτεκτονική των κτιρίων. Επειδή επιλέχθηκε να είναι γεωθερμική, πραγματοποιήθηκαν και 10 κατακόρυφες γεωτρήσεις βάθους 100 μέτρων περίπου στον κήπο του συγκροτήματος, εντός των οποίων τοποθετήθηκε η κατάλληλη σωλήνωση.

Γιατί αντλία θερμότητας Climaveneta Prana
Οι αντλίες θερμότητας Climaveneta Prana δεν είναι οικιακές συσκευές αλλά μηχανήματα επαγγελματικού επιπέδου. Είναι ιδανικές για ξενοδοχεία σε χειμερινούς προορισμούς καθώς λειτουργούν αποδοτικά ακόμα και στους -20⁰C, ενώ μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και σε υφιστάμενα καταλύματα χωρίς καμία επέμβαση στο εσωτερικό τους. Με ένα μηχάνημα καλύπτουν όλες τις ανάγκες : θέρμανση χώρων, πισίνας, νερού χρήσης και ψύξη το καλοκαίρι. Αντίθετα με την εσφαλμένη αντίληψη πολλών, η αντλίες θερμότητας δεν είναι ακριβές. Σε ένα ξενοδοχείο 40 κλινών όπως το Le Case del Borgo η απόσβεση της αγοράς τους έγινε σε μόλις 2 σεζόν. 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.