Ζεστά νερά χρήσης & θέρμανση με αντλία θερμότητας Climaveneta  στο συγκρότημα  Villa Paradise στη Νάξο

Το Villa Paradise βρίσκεται στην παραλία της Πλάκας στην Νάξο και συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα, τη γη και τον ουρανό. Αποτελείται από 9 πολυτελείς βίλες που είναι διακοσμημένες με ιδιαίτερο στυλ και μπορούν να φιλοξενήσουν από 6 έως 14 άτομα η κάθε μία. Αποτελεί ένα υπόδειγμα σύγχρονου νησιώτικου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Εναρμόνιση με την νησιώτικη αρχιτεκτονική
Όντας αρχιτέκτονας με πλούσια εμπειρία και ανοιχτό μυαλό, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος επέλεξε να εγκαταστήσει μία αντλία θερμότητας Climaveneta για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης και τη θέρμανση, αρχικά σε μια από τις βίλες του συγκροτήματος.
Τον διευκόλυνε να υλοποιήσει τις αρχιτεκτονικές λύσεις που επιθυμούσε, καθώς συνδύαζε :
• απολύτως αθόρυβη λειτουργία, άρα εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε σημείο της βίλας
• τοποθετείται εύκολα σε πολύ περιορισμένο εξωτερικό χώρο και άρα «ενσωματώνεται» στο περιβάλλον
• απαλλάσσει από τη δημιουργία λεβητοστάσιου

Καθώς το συγκρότημα είναι χτισμένο με σεβασμό στο περιβάλλον, η χρήση της αντλίας θερμότητας ταιριάζει και στη φιλοσοφία του. Είναι το μόνο σύστημα «παντός καιρού» που θερμαίνει νερό & χώρους με οικολογικό τρόπο, χωρίς να εκπέμπει ρύπους που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Αντλία θερμότητας Climaveneta της σειράς Prana
Για το συγκεκριμένο συγκρότημα επιλέχθηκε η αντλία θερμότητας Prana AW-HT 41, υψηλών θερμοκρασιών, θερμικής απόδοσης 20kW, που αποτελεί πραγματικά το ιδανικό μοντέλο προσιτού κόστους και αυξημένου βαθμού απόδοσης σε σχέση με τα άλλα συστήματα θέρμανσης ειδικά για μονάδες του μεγέθους του Villa Paradise.

Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να εγκατασταθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες 10 έως 15 δωματίων και να επιφέρει στον ξενοδόχο άμεση εξοικονόμηση χρημάτων καθώς δεν θα αγοράζει πλέον πετρέλαιο ούτε το καλοκαίρι, αφού λειτουργεί σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες (-20+45°C). Επίσης, θα του δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνει τη σεζόν και στους φθινοπωρινούς ή εαρινούς μήνες.

Εγγυημένο αποτέλεσμα
Η αντλία θερμότητας τύπου Prana AW-HT έχει εγγυημένη απόδοση και φέρει νέο εξελιγμένο σύστημα ελέγχου, το οποίο μεταξύ άλλων προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, στο Villa Paradise επιτεύχθηκε εύκολα συνολική εξοικονόμηση 55% σε μια σεζόν.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.