• Τα νέα της Climaveneta

    Nέα & Δελτία Τύπου

    Ενημερωθείτε για τα νέα έργα, τα καινούργια μοντέλα αντλιών θερμότητας αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Climaveneta

Ikos_Olivia_Climaveneta

H μεγαλύτερη τουριστική επένδυση του 2015 θα έχει κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα

Το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Ikos Olivia, ανοίγει τις πύλες του το φετινό καλοκαίρι στη Χαλκιδική. Πρόκειται για το διάσημο πρώην Gerakina Beach, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως από τους νέους ιδιοκτήτες Σάνη ΑΕ και Oaktree Capital με μία επένδυση της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στην εμπειρότατη Άκτωρ ΑΤΕ του Ομίλου Ελλάκτωρ το εγχείρημα της ριζικής ανακαίνισης της μονάδας. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην επιλογή εξοπλισμού ο οποίος θα εγγυούταν την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών καταναλώσεων του ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας έτσι μειωμένα λειτουργικά έξοδα στη μονάδα. Η μεγαλύτερη πηγή ενεργειακών καταναλώσεων σε κάθε ξενοδοχείο, περίπου το μισό του συνόλου ή ακόμα παραπάνω, σχετίζεται με το σύστημα ζεστών νερών, θέρμανσης και κλιματισμού χώρων αλλά και θέρμανσης του νερού σε πισίνες.

Με αυτό το σκεπτικό επιλέχθηκε για το Ikos Olivia η συνεργασία με την CLIMAVENETA. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία εξοπλισμού θέρμανσης - κλιματισμού με χρήση της πιο σύγχρονης και ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας, των αντλιών θερμότητας. Η Climaveneta έχει 40 χρόνια εμπειρία στον τομέα και παράγει σήμερα εξειδικευμένο εξοπλισμό για τις ανάγκες ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο Ikos Olivia εγκαθίστανται συνολικά 13 υπερσύγχρονες αντλίες θερμότητας και ψύκτες της Climaveneta συνολικής ισχύος περί τα 2,5MW, που θα καλύπτουν όλο το χρόνο τις ανάγκες ζεστών νερών χρήσης στα 136 δωμάτια, τις 159 σουίτες-bungalows, τα 4 εστιατόρια, τα πλυντήρια και τις λοιπές υποστηρικτικές δραστηριότητες. Επίσης, θα φροντίζουν για τη θέρμανση νερού στις 4 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, αλλά και για τη θέρμανση - κλιματισμό στους κοινόχρηστους χώρους της μονάδας.

Κάθε ένα από τα 13 αυτά μηχανήματα της Climaveneta είναι ένα υπόδειγμα σύγχρονης τεχνολογίας και κορυφαίας ενεργειακής αποδοτικότητας. Όλα ανεξαιρέτως είναι ενεργειακής Κλάσης Α και ειδικής έκδοσης χαμηλής στάθμης θορύβου. Από τα μηχανήματα αυτά, τα οποία παραδόθηκαν πριν λίγες ημέρες για σύνδεση στο σχεδόν έτοιμο προς επαναλειτουργία ξενοδοχείο, ένας συγκεκριμένος τύπος ξεχωρίζει. Πρόκειται για τις αντλίες θερμότητας Prana AW-ΗΤ υψηλών θερμοκρασιών μεγάλης ισχύος, που στην περίπτωση του Ikos Olivia ξεπερνά το 1MW και έχουν ικανότητα λειτουργίας ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες περιβάλλοντος -20C έως +45C. Το μοντέλο αυτό της Climaveneta είναι μοναδικό στο είδος του διότι μπορεί να παράγει ζεστά νερά χρήσης και να θερμάνει πισίνες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, χωρίς περιορισμό στο μέγεθος του ξενοδοχείου, με κορυφαία αξιοπιστία. Επίσης, το Prana AW-HT είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκατασταθεί σε υφιστάμενα ξενοδοχεία που έως τώρα χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο για τις ανάγκες αυτές, χαρίζοντας τους ήδη από την πρώτη σεζόν λειτουργίας περικοπή εξόδων της τάξης του 50%.

Η συμμετοχή της Climaveneta στο κορυφαίο ξενοδοχειακό project του 2015, αφενός εγγυάται την ενεργειακή αποδοτικότητα της επένδυσης, αφετέρου αποδεικνύει την ισχύ της Climaveneta και την εξειδίκευση της σε ξενοδοχειακές εφαρμογές.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.