• Τα νέα της Climaveneta

    Nέα & Δελτία Τύπου

    Ενημερωθείτε για τα νέα έργα, τα καινούργια μοντέλα αντλιών θερμότητας αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Climaveneta

Δραστική μείωση δαπανών για ζεστά νερά στα συγκροτήματα Myconian Villa Collection - Myconian Imperial Hotel & Thalasso Spa Center στην παραλία Ελιά της Μυκόνου.

Tα συγκροτήματα Myconian Villa Collection και Myconian Imperial Hotel & Thalasso Spa Center είναι ένα υπόδειγμα συνδυασμού κυκλαδίτικης παράδοσης και υπερσύγχρονου design. Το πρώτο διαθέτει 75 δωμάτια και 10 σουίτες, με ιδιωτικές πισίνες infinity και Jacuzzi. Το δεύτερο, απαρτίζεται από 120 δωμάτια, σουίτες και βίλες με ιδιωτικά Jacuzzi ή πισίνες σε βεράντες. Είναι βραβευμένα από το Trip Advisor με το Traveller’s Choice 2014 και Certificate of Excellence 2013.

Το κίνητρο αντικατάστασης του λέβητα
Τα συγκροτήματα, λόγω του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχουν, είχαν μεγάλες ανάγκες για θέρμανση νερών, τόσο για χρήση, όσο και για θέρμανση πισίνων και jacuzzi. Αναγκασμένοι λοιπόν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου ακόμα και το καλοκαίρι, οι διαχειριστές των συγκροτημάτων έπρεπε να βρουν μία λύση για να μειώσουν τα σημαντικά αυτά έξοδα και να απαλλαχθούν από το «βραχνά» της προμήθειας καυσίμου. Η λύση ήρθε από την Climaveneta.

Οριστική λύση
Στο Myconian Villa Collection τοποθετήθηκαν αρχικά δύο αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών Prana AW–HT 0071 συνολικής θερμικής απόδοσης 72kW και συνδέθηκαν με επτά υπάρχοντα boiler των 500lt. Εξυπηρετούν τώρα τις ανάγκες ζεστών νερών χρήσης της κεντρικής κουζίνας και των 75 δωματίων, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 180 άτομα.

Σε δεύτερο στάδιο, τοποθετήθηκε μία ακόμα αντλία θερμότητας ίδιου τύπου, για να καλύψει τις ανάγκες των τεσσάρων εσωτερικών ιδιωτικών πισινών, 20 m2 έκαστης. Επίσης, το ίδιο μηχάνημα συνδέθηκε και με ένα boiler των 500lt που τροφοδοτεί με ζεστά νερά χρήσης τις 10 σουίτες, όπου διαμένουν έως 30 ένοικοι. Περαιτέρω, στο Myconian Imperial Hotel & Thalasso Spa Center τοποθετήθηκαν συνολικά επτά αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών Prana AW–HT 0041,61,71 συνολικής θερμικής απόδοσης 231kW και συνδέθηκαν με δέκα οχτώ υπάρχοντα boiler των 500lt. Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε να καλύπτει περίπλοκες απαιτήσεις σε παραγωγή ζεστών νερών χρήσης για τα 157 δωμάτια χωρητικότητας 400 ατόμων, πισίνες, Jacuzzi, ντους χώρου Spa και χρήση πλυντηρίων.

Δεν είναι όλες οι αντλίες θερμότητας για ξενοδοχεία
Τα μηχανήματα της σειράς Prana AW-HT της Climaveneta, είναι από τις λίγες αντλίες θερμότητας της αγοράς που μπορούν να παράγουν ζεστά νερά χρήσης και το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα λειτουργούν άψογα σε θερμοκρασίες από -20oC έως και +45oC. Τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο και μπορούν να συνδεθούν εύκολα και άμεσα με υφιστάμενα boiler και εγκαταστάσεις θέρμανσης που μέχρι χθες τροφοδοτούνταν από λέβητες πετρελαίου.

Η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνει το συγκρότημα εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα €40.000 το χρόνο σε σχέση με το πετρέλαιο.
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.