• Τα νέα της Climaveneta

    Nέα & Δελτία Τύπου

    Ενημερωθείτε για τα νέα έργα, τα καινούργια μοντέλα αντλιών θερμότητας αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Climaveneta

Η πιο σύγχρονη συνοικία της Μάλτας, επιλέγει αντλίες θερμότητας

Η περιοχή Tigne Point είναι ένα ολόκληρο ακρωτήριο στην καρδιά της πρωτεύουσας της Μάλτας, στη Valletta. Σχεδιάστηκε με τη φιλοσοφία ενός οικιστικού συνόλου πολλαπλών χρήσεων, αποτελούμενο από : το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο τύπου mall της χώρας, καταστήματα και εστιατόρια, 200 πολυτελή διαμερίσματα (και άλλα 140 υπό κατασκευή), πισίνες, ξενοδοχείο, γήπεδο, καθώς και 50 συγκροτήματα γραφείων. Ο τομέας της θέρμανσης, αερισμού, κλιματισμού (HVAC) του συγκροτήματος είναι ένα παράδειγμα καινοτομίας και βιωσιμότητας για τη σύγχρονη δόμηση & αρχιτεκτονική. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βιομηχανία τέτοιων συστημάτων, την Climaveneta. 

antlia thermotitas tinge maltaΗ φιλοσοφία του συστήματος είναι μέσω της κεντρικής διαχείρισης των θερμικών & ψυκτικών φορτίων (τηλεθέρμανση-τηλεψύξη), να αξιοποιεί την ενέργεια που απορρίπτεται από τον κλιματισμό χώρων για να θερμάνει ζεστά νερά χρήσης. Μόνο οι αντλίες θερμότητας και μάλιστα εξελιγμένου 4-σωλήνιου τύπου μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, φθάνοντας τη συνολική απόδοση της εγκατάστασης σε επίπεδα της τάξης του 800%. Ένα συμβατικό σύστημα με ψύκτες για τον κλιματισμό και λέβητες πετρελαίου ή φυσικού αερίου για τη θέρμανση νερού, θα είχε 4 φορές μεγαλύτερη κατανάλωση !

antlia thermotitas tinge malta
Συγκεκριμένα, το σύστημα του Tigne Point βασίστηκε σε 5 κορυφαίες αντλίες θερμότητας νερού-νερού υψηλής ενεργειακής απόδοσης, κλάσης Α, τύπου Climaveneta FOCS. Συμπληρωματικά, εγκαταστάθηκαν και  2 αντλίες θερμότητας τύπου Prana EW-HT, επίσης της Climaveneta, ειδικά για την παραγωγή ζεστού νερού πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες αντλίες θερμότητας βραβεύτηκαν το 2015 σε πολλές χώρες του κόσμου ως το κορυφαίο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης, αποκαλούμενες στον τεχνικό κόσμο ως «heat machines».

Οι μονάδες FOCS παράγουν ταυτόχρονα ζεστό νερό 55°C και κρύο νερό για κλιματισμό. Τροφοδοτούν ένα 4-σωλήνιο σύστημα και καλύπτουν ταυτόχρονα τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης του συνόλου του συγκροτήματος. Όταν τα φορτία θέρμανσης και ψύξης βρίσκονται σε αναντιστοιχία, δηλαδή το φορτίο θέρμανσης είναι υψηλότερο του φορτίου ψύξης ή αντίστροφα, η πλεονάζουσα ενέργεια οδηγείται με εξωτερικούς εναλλάκτες αξιοποιώντας στο θαλασσινό νερό. Το σύστημα δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις μετασχηματίζεται σε γεωθερμικό με συναλλαγή θερμότητας με τη θάλασσα. Με τη σειρά τους, οι βραβευμένες αντλίες θερμότητας Prana EW-HT χρησιμοποιούν ένα μέρος του νερού που θερμαίνεται από τις FOCS και ανυψώνουν τη θερμοκρασία έως τους 78°C.

antlia thermotitas tinge maltaΤο παραγόμενο νερό θερμοκρασίας 78°C κυκλοφορεί σε ένα επιπλέον κύκλωμα, κάνοντας πρακτικά το σύστημα 6-σωλήνιο και εφοδιάζοντας όλα τα κτίρια με ζεστό νερό χρήσης. Έτσι, καλύπτονται και αυξημένες απαιτήσεις για πρόληψη λεγαιονέλλας του συστήματος τηλεθέρμανσης (λόγω απωλειών). Επιπλέον, το πολύ ζεστό νερό που παράγεται από τις αντλίες θερμότητας EW-HT εξυπηρετεί και τις αυξημένες ανάγκες του κοντινού ξενοδοχείου Fortina Resort τόσο για θέρμανση χώρων όσο και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Χάρη στη σύνδεση με τη νέα εγκατάσταση, το ξενοδοχείο κατήργησε τον παλαιό λέβητα φυσικού αερίου, μειώνοντας έτσι δραματικά την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2.

Η επένδυση 600 εκατομμυρίων ευρώ στο κτιριακό συγκρότημα στο Tigne Point δεν έρχεται φυσικά τυχαία. Αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο μεσογειακό γίγνεσθαι, καθώς η οικονομία της Μάλτας σταθεροποιείται σε ανάπτυξη και η Valletta εξελέγη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018. Η Climaveneta, o μεγαλύτερος ευρωπαϊκός οίκος συστημάτων κεντρικού κλιματισμού και θέρμανσης, δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από ένα τέτοιο έργο.

Σχετικά Links :
Web Site Οικιστικού συνόλου Tigne Point : www.tignepoint.com
Παρουσίαση αντλιών θερμότητας 4-σωλήνιας σειράς Integra της Climaveneta : εδώ
Παρουσίαση αντλιών θερμότητας υπερ-υψηλής θερμοκρασίας Prana EW-HT : εδώ
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.