• Τα νέα της Climaveneta

    Nέα & Δελτία Τύπου

    Ενημερωθείτε για τα νέα έργα, τα καινούργια μοντέλα αντλιών θερμότητας αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Climaveneta

Ένα σύγχρονο ξενοδοχείο στην σκιά της Αρχαίας Πομπηίας

Pompeii Το ιστορικό ξενοδοχείο Hotel del Rosario στην Πομπηία, που παρέμεινε κλειστό για 20 χρόνια, ανακαινίζεται πλήρως και μετονομάζεται σε Habita.79. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 4 αστέρων με πάνω από 300 κλίνες που μπορεί να φιλοξενήσει τους πολυάριθμους τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την παρακείμενη πόλη της Πομπηίας.
 
Η ανακαίνιση - πρόκληση
Η ανακαίνιση όμως του κτιρίου αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά εύκολη, λόγω των περιορισμών στις επεμβάσεις και στις μηχανικές εγκαταστάσεις όπως η απαγόρευση της φωτοβολταϊκής και ηλιακής θερμικής εγκατάστασης λόγω των υφιστάμενων αρχιτεκτονικών περιορισμών και η απαγόρευση της χρήσης της στέγης του κτιρίου ώστε να μην αποτραπεί η θέα προς τα ερείπια της Πομπηίας και προς την θάλασσα.
 
Η λύση – έμπνευση
PompeiiΤα πλούσια υπόγεια ύδατα που περνούν μέσω της Πομπηίας με σταθερή θερμοκρασία 15°C, αποτέλεσαν έμπνευση για τον σχεδιαστή του συστήματος κλιματισμού και αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει ως θερμικό «ρυθμιστή» για τις αντλίες θερμότητας. Ο κλιματισμός καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια από οτιδήποτε άλλο μέσα στο κτίριο. Την λύση προσφέρουν οι 2 μονάδες πολλαπλών χρήσεων της Climaveneta, ERACS2-WQ / S της σειράς INTEGRA. Αυτές οι μονάδες εγκαθίστανται με τετρασωλήνιο σύστημα για την ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού και κρύου νερού μέσω δύο ανεξάρτητων κυκλωμάτων νερού. Σε λειτουργία ψύξης, η παραγωγή ζεστού νερού οικιακής χρήσης είναι εντελώς δωρεάν, μεγιστοποιώντας έτσι τη συνολική ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Φυσικά, η θέρμανση των δωματίων γίνεται μέσω τερματικών μονάδων (fan coils) της Climaveneta, όπου έχουν επιλέξει μέσα από μια πλούσια γκάμα το κατάλληλο fan coil για το κάθε δωμάτιο.
 
Ο κ. Lanzillo, υπεύθυνος για τη σχεδίαση του συστήματος κλιματισμού, δήλωσε: «Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό αυτού του συστήματος, επιτύχαμε όλους τους στόχους αποδοτικότητας που υποδεικνύει ο πελάτης και σεβαστήκαμε πλήρως τους αρχιτεκτονικούς και περιβαλλοντικούς περιορισμούς που επιβάλλει η εγγύτητα σε έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο» και συνεχίζει: «Η λύση αυτή επιτυγχάνει αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομίας με την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την μείωση των ηχητικών ρύπων».
 
Συντονισμός με έξυπνο σύστημα διαχείρισης
PompeiiΤο ClimaPRO της Climaveneta είναι το σύστημα διαχείρισης που ελέγχει τις μονάδες πολλαπλών χρήσεων και τροποποιούν το σημείο ρύθμισής τους σύμφωνα με τις ανάγκες του κτιρίου. Στην πραγματικότητα, είναι σε θέση να ελέγχει τις παραμέτρους λειτουργίας των μονάδων ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του EER και του COP, βελτιστοποιώντας την απόδοση ολόκληρου του συστήματος και εξασφαλίζοντας πάντα τις καλύτερες επιδόσεις τόσο στη λειτουργία ψύξης όσο και στη λειτουργία θέρμανσης.
 
Στο Habita.79 η εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας είναι περίπου 30% και η χρήση ανανεώσιμων πόρων θα ξεπεράσει το 48%.
 
 
Ο Όμιλος εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, αποκλειστικός εισαγωγέας των αντλιών θερμότητας Climaveneta της Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems SpA, έχει εξοπλίσει με τα προϊόντα του, μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα, προσφέροντας τους τρομερή οικονομία, εξοικονόμηση ενέργειας και αξεπέραστη άνεση. 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.