• Τα νέα της Climaveneta

    Nέα & Δελτία Τύπου

    Ενημερωθείτε για τα νέα έργα, τα καινούργια μοντέλα αντλιών θερμότητας αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Climaveneta

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Euphoria Resort Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.
 
 
Ο στόχος του ιδιοκτήτη
Μια τόσο μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα απαιτεί μεγάλα ενεργειακά φορτία για την εύρυθμη λειτουργία της και για να εξασφαλίσει μέγιστη άνεση στους πελάτες της. Στόχος όμως του ιδιοκτήτη είναι να το πετύχει μειώνοντας κατακόρυφα τα ενεργειακά κόστη που απαιτούνται. Έτσι, εφόσον το συγκρότημα βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, η μελέτη του κλιματισμού βασίστηκε ολοκληρωτικά στο σύστημα γεωθερμίας δηλαδή στην δωρεάν ενέργεια που είναι διαθέσιμη στο νερό και η οποία μεταφέρεται στα κτίρια μέσω των ειδικών αντλιών θερμότητας και ψυκτικών συγκροτημάτων του εργοστασίου Climaveneta, της Mitsubishi Electric.
 
Το γεωθερμικό σύστημα
Η άντληση του νερού έγινε με δύο κατακόρυφες γεωτρήσεις ανοικτού κυκλώματος οι οποίες τροφοδοτούν με υφάλμυρο νερό δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 1000m3/h. Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης περιλαμβάνει δύο πρωτεύοντα υδραυλικά κυκλώματα (δεξαμενές – εναλλακτών τιτανίου), τέσσερα δευτερεύοντα υδραυλικά κυκλώματα (εναλλάκτες – ψυκτικά συγκροτήματα) και δύο κυκλώματα ζεστών νερών χρήσης (υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας – αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών).
 
Η εξοικονόμηση ενέργειας
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης ενέργειας ενός ξενοδοχείου, (πάνω από το μισό), προέρχεται από τον κλιματισμό και τα ζεστά νερά χρήσης, με την εγκατάσταση του ανωτέρω υπερσύγχρονου συστήματος εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 60% σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου και τουλάχιστον 25% σε σχέση με την χρήση άλλων συμβατικών αντλιών θερμότητας και ψυκτών.
 
Τα πλέον κατάλληλα μηχανήματα
Για τον κλιματισμό των δωματίων, σουιτών, κοινόχρηστων χώρων και την θέρμανση της πισίνας και Spa έχουν επιλεγεί δύο υδρόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα και δύο υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας με ολική ανάκτηση θερμότητας, της σειράς FOCS-W. Για τα ζεστά νερά χρήσης του συγκροτήματος έχουν επιλεγεί δύο αντλίες θερμότητας νερού – νερού υψηλών θερμοκρασιών της σειράς EW-HT. Ο κλιματισμός του συνεδριακού κέντρου, των δύο εστιατορίων και των κοινόχρηστων χώρων τους, επιτυγχάνεται με κεντρικές κλιματιστικές μονάδες της σειράς WIZARD της Climaveneta σχεδιασμένες σύμφωνα με την οδηγία ECO Design 2018. Η συνολική εγκατεστημένη ψυκτική ισχύς του έργου είναι 1150kw και η αντίστοιχη θερμική 940 kw.
 
Αποτέλεσμα: Πλήρης κάλυψη όλων των θερμικών και ψυτκικών αναγκών
Ο συνδυασμός λειτουργίας των παραπάνω μονάδων εξασφαλίζει ταυτόχρονη και ανεξάρτητη παραγωγή κρύου και ζεστού νερού για τον κλιματισμό των κτιρίων καθώς και ζεστό νερό για τα Boilers, τις πισίνες και τα εστιατόρια. Η συνδυασμένη λειτουργία του συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακό βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο του 8, καλύπτοντας πλήρως όλες τις απαιτήσεις τις μονάδας, όλο το χρόνο, πρωί και βράδυ.
 
Πρόκειται για ένα παράδειγμα συνδυασμού της δωρεάν γεωθερμικής ενέργειας και της υψηλής τεχνολογίας των μονάδων του εργοστασίου Climaveneta, που εξασφαλίζει άνεση, αξιοπιστία και κυρίως την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Τα οφέλη είναι σημαντικά και για την προσπάθεια επέκτασης της σεζόν που καταβάλουν οι ξενοδόχοι.
 
O όμιλος Δέλτα Τεχνική έχει αναπτύξει μεγάλη εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα και βρίσκεται σήμερα σε θέση να υποστηρίξει μελετητές, μηχανικούς, τεχνικές εταιρίες αλλά και ξενοδόχους για την επιλογή του ιδανικού συστήματος για κάθε ξενοδοχείο. 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Νέα

Καλά Χριστούγεννα !

Αξιοποίηση της γεωθερμίας στο φαντασμαγορικό Lyttos Beach Hotel

To εξαιρετικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Lyttos Beach βρίσκεται στην Χερσόνησο μόλις 5 χλμ. από το Ηράκλειο Κρήτης και φαντάζει σαν ένα εξωτικό τοπίο.

Euphoria Resort: Επέλεξε το σύστημα παραγωγής ζεστών νερών - κλιματισμού Climaveneta που παράγει ΚΕΡΔΗ

Εμπνευσμένο από τις ιδανικές οικογενειακές διακοπές και με πολυετή εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε το πολυτελές θέρετρο Euphoria Resort στο Κολυμπάρι Χανίων, δυναμικότητας 690 κλινών. Παρέχει υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες δίνοντας έμφαση στην φιλοξενία, στην ευεξία, στην αναζωογόνηση αλλά και στην φιλικότητα προς το περιβάλλον.